Judo

ALS JE VALT, DAN STA JE OP - ALS JE STAAT, DAN VAL JE OP
Judo is een sport voor iedereen. Voor jong en oud en voor zowel meisjes als jongens. Duizenden judoka beoefenen in de recreatieve sfeer met veel enthousiasme de judosport. 

Daarnaast is Judo ook een Olympische wedstrijdsport. Wie kent onze Olympische medaillewinnaars Anton Geesink, Wim Ruska, Henk Numan, Ben Spijkers, lrene de Kok, Theo Meijer, Mark Huizinga, Claudia Zwiers en Jenny Gal niet. Veel judoka zijn actief in de wedstrijdsport. Zij trachten elkaar met een judoworp op de mat te werpen of hun tegenstander met behulp van een grondtechniek onder controle te krijgen. Een judoka gebruikt de kracht van zijn tegenstander om deze te overmeesteren. 

Judo werd door Jigoro Kano (1860-1938) ontwikkeld vanuit de traditionele Japanse vechtkunst Jiu-Jitsu. Voor de pedagoog Kano was Judo niet zomaar een sport. Hij beschouwde het vooral als een opvoedkundige methode. Door Judo leer je positief omgaan met agressie. Judo is bovendien beschaafd. Zonder je tegenstander te blesseren, leer je hem of haar te overmeesteren. Een van de belangrijkste uitspraken van Jigoro Kano luidt: 'Judo kun je alleen maar leren door het te doen!' 

Kleuterjudo
Wilt u dat uw kind plezier heeft in sporten, goede lichaamsbeweging krijgt, leert omgaan met andere kinderen, goede karaktereigenschappen ontwikkelt en uiteraard een prachtige sport leert? Wij zijn gespecialiseerd in Judo en hebben voor uw kind jeugdjudo dagelijks in ons lesrooster opgenomen. Inmiddels beoefenen 400 kinderen deze educatieve sport. U als ouder heeft de gelegenheid om achter het grote raam te kijken en te genieten van uw kind onder genot van een drankje. 

Niet alleen de jeugd is in onze sportschool welkom, maar uiteraard ook 'senioren'. Elke maandag, dinsdag en vrijdag worden de senioren getraind Richard de Bijl (8e dan). Deze groep bestaat uit 60 senioren, zowel beginners als judoka die al 70 jaar deze sport beoefenen. 

Leraren- en Yudansha (zwarte banden) training
Een specifieke training t.b.v. eigen vaardigheid en lesgeven.

Aan de orde komen:
lesvormen van diverse technieken, waarin de methodiek, didactiek en mechanica centraal staan.
Het grootste gedeelte van de les wordt de aandacht gevestigd op diverse kata.

Voor wie: 
1e dan en hoger, wel of geen judoleraar
Tijdstip: Maandag van 11 uur tot 12.30 uur.
Kosten:
Leden van de sportschool: € 30,00 / 10 lessen
Bijzondere leden: gratis
Niet leden: € 55,00 / 10 lessen

Dan-Examen-Training 
Dit is een speciale judotraining gericht op danexamens o.l.v. Richard de Bijl (8e dan). Aan de orde komen diverse vormen van eigen vaardigheid en kata.

Deelnamekosten:
Voor leden van de sportschool: gratis.
Bijzondere leden: gratis
Niet leden: € 5,00 per training
Tijdstip: Zondagavond 19.45 tot 21.30 uur.

Onze sportschool heeft een hoog gegradueerd kader en leerlingen in de budosporten. Neem een kijkje op de pagina van danhouders

Wilt u meer informatie? Vul dan s.v.p. het contactformulier in.

TERUG