Yin Yoga

YIN YOGA HOUDINGEN, FLEXIBEL EN RUSTGEVEND!

Yin Yoga houdingen vinden hun oorsprong in 1980. De Amerikaanse Paul Grilley is de grondlegger van Yin Yoga. Hij is vooral erg geïnteresseerd in de Yoga anatomie. Deze interesse werd bij hem gewekt door het boek ‘Autobiografie van een Yogi’.
Yin Yoga houdingen onderscheiden zich van de dynamische Yoga vormen. Yin Yoga richt zich vooral op statische houdingen, die lang aangehouden worden.

Een tegenhanger van Yin Yoga, is de Yang Yoga vorm. Denk hierbij aan Power Yoga. Hierbij speelt de dynamische, actieve, krachtige aanpak een grote rol.

Wat zijn Yin Yoga houdingen
Bij Yin Yoga houdingen, worden Asana’s (oefeningen) voor langere tijd aangehouden. Je voert de oefeningen statisch uit. Tijdens de uitvoering wordt er weinig gebruik gemaakt van beweging, of sta je zelfs helemaal stil.
Yin Yoga wordt op een passieve manier aangeboden. Dit wil niet zeggen dat het niet intensief is. Het langer aanhouden van een houding kan als intensief ervaren worden.
Gewrichten en bindweefsel versoepelen, ontspannen en versterken. Het richt zich minder op de spierpanning. Dit zie je vaak terug in actieve Yang Yoga oefeningen.
8 voordelen van Yin Yoga houdingen
Yin Yoga beoefenen heeft verschillende voordelen. We hebben er 8 voor je op een rijtje gezet die wij erg belangrijk vinden:
1. Je laat de spierspanning in je lichaam los. Voor sommige mensen is het erg lastig om te leren ontspannen. Doormiddel van Yin Yoga, kun je de ontspanning bij verschillende delen van je lichaam toepassen.
2. Je leer jezelf te ontdekken terwijl je in een houding staat. Doordat je langer in een houding blijft staan, is het belangrijk dat je mentaal ook de concentratie kunt vinden. Je moet naast het fysieke, ook mentaal los kunnen laten.
3. Yin Yoga is gemakkelijk te volgen. Ook voor beginners is het een erg toegankelijke vorm van Yoga. Deze Yoga vorm is voor iedereen, met of zonder beperkingen, geschikt.
4. Yin Yoga zorgt ervoor dat je je lichaam versoepelt. Bijvoorbeeld een kantoorbaan vraagt vaak voor een langere periode dezelfde houding. Hierbij kan je lichaam verstijven en kunnen er klachten ontstaan. Yin Yoga compenseert de lange zithouding.
5. Voor mensen die graag hun meditatiehouding zouden willen verbeteren is Yin Yoga ook een hele goede oplossing. Je werkt hierbij aan een goede houding en leert deze voor langere tijd aan te houden. Op den duur ga je het langer vasthouden van deze houding zelfs als prettig ervaren.
6. De meditatie wordt gestimuleerd. Je leert mentaal en fysiek in balans te komen. Je concentratie wordt bevorderd, maar ook het luisteren naar je eigen lichaam. Je vindt de rust in jezelf.
7. Yin Yoga werkt positief voor mensen met spierklachten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan reumapatiënten. Ook kunnen klachten in de bekken, rug, wervelkolom, nek en schouders met Yin Yoga behandeld worden.
8. Tijdens hevige stressperiodes of zelfs een burn-out, kan deze Yoga vorm je helpen de klachten te verminderen of zelfs te bestrijden. Op een rustige manier ruimte geven aan het lichaam en de geest, zorgt voor een goed herstel.

Lerares
Evadne Williams heeft reeds veel ervaring met Yin Yoga en heeft sedert februari 2016 haar diploma behaald. 

Proefles: gratis

U kunt instromen wanneer u wilt.

 

TERUG