RICHARD GESELECTEERD VOOR KOREA

Vorig jaar 2018 in Mexico Cancun bij de Wereldkampioenschappen judo kata nam ik afscheid van het internationale podium als World kata judge. Reden was niet omdat ik het niet meer leuk vond, maar na 15 jaar vond ik het tijd om ook andere judoka de gelegenheid te bieden om naar dit Internationale podium te kunnen groeien.

Nu 2019 kreeg ik een uitnodiging van de IJF om als World Kata judge te komen naar Korea ( Chungju ) van 2 september t/m 7 september 2019. De reden was, dat er dit keer een wel zeer speciaal WK in Korea wordt gehouden. Er mogen maar 15 geselecteerde Europese kata judges heen, die moeten voldoen aan de eis van World kata judge met alle 5 de licenties. Aangezien ik de enige in Nederland ben met deze kwalificatie ben ik met nog 14 andere kata judges uit Europa geselecteerd.

Het is een mooi verjaardagscadeau ( 5 sept ). Gelukkig had de JBN mij nog niet gehuldigd voor mijn investering van 15 jaar in de opzet van Kata in Nederland en is deze trip een nog mooier afscheidscadeau.

Dear Judo Friends,
You have been chosen to represent your nation as Judges to World Kata Championships 2019 and I’m delighted of that.
The 2019 kata world championships are coming up quickly, we will all be in Chungju, South Korea for this special event on September 4-5, 2019.

TERUG