Updates sportschool - Coronavirus (Covid 19 virus)

Corona Update 7 mei 2020

Beste leden, hou vol !
Volgende week dus ook vanaf 19 jaar en ouder buiten sporten!

Premier Rutte is nog in beraad met de sportbranche. 1 September is dus niet definitief. Lees het bericht van NL ACTIEF hieronder.
NL ACTIEF is de branchevereniging van de erkende en ondernemende sport- en beweegbedrijven in Nederland. Bij NL Actief zijn zo’n 1000 locaties met in totaal 3 miljoen fitnessconsumenten aangesloten.

NL ACTIEF VERZET ZICH TEGEN BESLUIT KABINET OM FITNESSCENTRA TOT 1 SEPTEMBER TE SLUITEN

Beste NL Actief leden/ondernemer,

Met verontwaardiging en ongeloof hebben we vanavond (6 mei) kennis genomen van het besluit van het kabinet om de coronamaatregelen voor de ondernemende beweeg- en sportclubs te verlengen tot 1 september dit jaar. Dat vinden we onacceptabel en zullen we ook niet accepteren. Daarbij gaat het niet alleen om de inhoud van het besluit, maar ook om de wijze waarop dit tot stand is gekomen. We hebben de afgelopen weken veelvuldig overleg gehad met de betrokken ministeries en het RIVM, we hebben het protocol verantwoord sporten voor de fitnessbranche ingediend en we hebben het Manifest opgesteld. Juist daarom verbaast het ons dat minister-president Rutte tijdens zijn persconferentie expliciet aangaf dat hij met NL Actief in gesprek wil om te bekijken of de fitnesscentra eerder dan 1 september weer open kunnen. Had hij dit overleg maar de voorbije dagen gehouden, dan hadden we hem nog een keer persoonlijk kunnen informeren waarom we als branche klaar zijn om weer open te gaan én waren we vandaag niet overvallen door dit besluit.

We gaan afdwingen dat het gesprek met de minister-president en het kabinet op hele korte termijn zal plaatsvinden, want het is voor ons een raadsel waarom de fitnesscentra nog zo lang gesloten moeten blijven. De argumenten die het kabinet voortdurend gebruikt (extra druk op het openbaar vervoer, veel verplaatsingen, 1.5 meter maatregelen niet kunnen handhaven) zijn niét van toepassing op onze branche. Dat zullen we de minister-president en het kabinet nogmaals heel duidelijk maken in het overleg.

We laten het niet over onze kant gaan dat onze branche tot 1 september gesloten moet blijven. Het kabinet laat zo 4000 ondernemers en ruim 3 miljoen Nederlanders in de kou staan, onder wie ook veel mensen met een chronische aandoening zoals diabetes, NAH en reuma. We zullen als branchevereniging samen met het hele netwerk in onze sector dan ook alle registers opentrekken om dit besluit aan te vechten. Daarnaast eisen we dat er een nieuwe compensatieregeling komt voor de ondernemers en zzp’ers in onze sector.

We begrijpen dat jullie heel veel vragen hebben en dezelfde verontwaardiging en emoties voelen als wij. Het is nu meer dan ooit zaak dat we als branche één sterk collectief vormen: van ondernemers tot leveranciers, van professionals tot kenniscentra. Samen gaan we deze strijd aan, samen gaan we in gesprek met het kabinet, samen komen we op voor de belangen van onze mooie branche. En zoals we al eerder hebben gesteld: onze branche is geen onderdeel van het probleem, maar juist een onderdeel van de oplossing om mensen gezonder te laten leven en meer weerstand te laten opbouwen!

Heeft u vragen, wij horen het graag. U kunt uw vragen e-mailen naar info@nlactief.nl.

Met vriendelijke groet,

Team NL Actief

Klik hier voor NL Actief website 

 

Corona Update 29 april 2020.

VANAF MAANDAG 4 MEI GAAN WE BUITEN SPORTEN!!


Eindelijk kunnen we weer sporten, weliswaar nog geen binnensport, maar wel buiten. Het lesrooster om in te schrijven en het protocol buiten sporten, vind je hier.

Kinderen t/m 12 jaar mogen
- Georganiseerd buitensporten
- Onder begeleiding
- Zonder 1,5 meter afstand

Kinderen 13 t/m 18 jaar mogen
- Georganiseerd buitensporten
- Onder begeleiding
- Met 1,5 meter afstand

SCHRIJF JE IN VIA ONZE WEBSITE:

https://debijlgross.nl/inschrijven-buiten-sporten-in-corona…

Corona Update 28-04-2020

Nieuwe items FitSnacksTV voor week 18!

Nieuwe work-outs die deze week worden toegevoegd zijn:
Fit+ Cardio 02
Pregancy Yoga 04
Hard Core 13
7 Minute Fit 02
NRGIZE Cardio 04
Total Body 11
Barbell Work-out 02

Op woensdag 29 april zullen we een Full Body work-out verzorgen powered by XXL Nutrition. De work-out wordt gepresenteerd door twee van onze toppers, Tara Greven en Mindy Thoolen.

Er komen deze week ten minste 25 nieuwe work-outs en overige video's bij op het FitSnacks.TV platform!

Zie de volledige nieuwsbrief: https://debijlgross.nl/fitsnackstv-week-18-nieuwsbrief.html

Heb je de code nog niet van ons gekregen om online te kunnen sporten, mail dan naar chitagross@gmail.com.

Corona Update 22 april 2020

Blijf kalm.....

Met intense verontwaardiging, teleurstelling en boosheid keken we gisterenavond (21 april j.l.) naar Premier Mark Rutte en RIVM-directeur Jaap van Dissel, die de nieuwe maatregelen aangekondigden geldend in de drie weken na 28 april a.s..

Onze brancheorganisatie NLACTIEF heeft i.s.m. met alle aangesloten sportscholen aan een plan gewerkt om de nieuwe 1,5 meter samenleving in te gaan. Protocollen en praktische stappenplannen om weer op te kunnen starten waren reeds opgezet.
Helaas kregen we gisteren een klap in ons gezicht.

Dit zijn de geldende maatregelen in de sport:
Kinderen tot 12 jaar mogen buiten sporten in groepjes.
Kinderen tussen 12 en 18 jaar alleen met 1,5 meter afstand.
Voor volwassenen blijven de huidige regels van kracht.
Van alle contactberoepen, zoals budo, mogen alleen tandartsen en mondhygiënisten aan het werk.

Wij hebben begrepen dat er nog gedebatteerd gaat worden in de 2e kamer en ook met de diverse landelijke brancheorganisaties overlegd wordt.
We hopen nog steeds op versoepeling op kortere termijn. Uiteraard gaan we niet bij de pakken neerzitten. We gaan door met ons stappenplan, zodat we direct aan de slag kunnen zodra het mag.

Wij bedanken onze leden, ouders en verzorgers voor jullie loyaliteit en hopen dat jullie ons blijven steunen, zodat de sportschool kan blijven voortbestaan, wij de lonen van onze medewerkers en vaste lasten kunnen betalen en we straks weer samen mogen sporten.

Richard en Chita en alle medewerkers

 
Corona Update 20 april 2020
 
Nieuwe items voor week 17!
Nu ook HEALTHY COOKING op FitSnacksTV

 

Vorige week hebben we de Fit+ Cardio toegevoegd voor de oudere jongere. Deze week komt daar de nieuwe work-out Fit+ Shape bij voor dezelfde doelgroep.
Volledig nieuw is ook de work-out 7 Minute Fit 01. Veel work-outs zijn al behoorlijk kort en doelgericht. Met deze 7 Minute Fit work-out kun je jezelf verantwoord afmatten in slechts (je raadt het al) 7 minuten!
Er komt elke dag een nieuwe ClubJoy Xpress work-out bij. Een work-out van 30 minuten van de traditioneel bekende lessen. Deze work-outs worden zeer veel gevolgd.
We plaatsen zeven nieuwe korte "snack work-outs," dagelijks één.
De LIVE work-outs, die we dagelijks uitzenden om 19:30 uur, worden de volgende dag herhaald.
Ook zullen we deze week drie Healthy Cooking items toevoegen. We zijn een lifestyle platform en gaan jouw sporters nu ook helpen om hele lekkere verantwoorde gerechten te kunnen bereiden.
Er komen deze week ten minste 21 nieuwe work-outs en overige video's bij op het FitSnacks.TV platform! We vinden in ieder geval zelf dat we lekker bezig zijn
 

Corona Update 16 april 2020

BATTLE @GAINST CORONA

De 5 thuisfilmpjes met de MEESTE LIKES op onze sportschool-FaceBookpagina winnen de contest.
De wedstrijd duurt totdat de sportschool weer open mag van het RIVM

WAT KAN IK WINNEN?
1E prijs: 3 Maanden gratis en onbeperkt sporten + een maand gratis sporten voor een vriend of familielid die nog geen lid is.
2E, 3E, 4E prijs: knipkaart voor 11 consumpties in ons sportcafé + een maand gratis sporten voor een vriend of familielid die nog geen lid is.
5E prijs: sporttas + een maand gratis sporten voor een vriend of familielid die nog geen lid is.

HOE DOE IK MEE?
- Stuur jouw eigen thuisfilmpje van een sportieve workout naar chitagross@gmail.com en wij plaatsten het op FaceBook.
- Vermeld daarbij je voornaam en achternaam en je FaceBooknaam (wellicht hetzelfde) en welke sport je bij ons beoefent.
- Tevens geef je ons toestemming om het op FaceBook te plaatsen.

WAT ZIJN DE VOORWAARDEN?
- Je moet lid zijn van onze sportschool.
- Je mag met meerdere personen tegelijkertijd op de video staan.
- Het filmpje mag niet langer zijn dan 30 seconden en het liefst horizontaal opgenomen.
- Alle workouts van FitSnacksTV, Les Mills en alle Judo-, Karate-, Ju jitsu- en Aikidotrainingen die je binnenshuis kan doen, zijn toegestaan.
- Je mag MEERDERE filmpjes sturen!

Succes en veel plezier! En moedig al je vrienden en familie aan om jouw filmpje te liken!!!

Sportieve groeten,
Team sportschool de Bijl & Gross

Corona Update 14 april 2020
 

Nieuwe items voor week 16 FITSNACKSTV! Zie de nieuwsbrief hier

  • Nieuwe content voor de oudere sporter wordt toegevoegd. Naast de reeds beschikbare work-outs, komt deze week ook Fit+ Cardio als nieuwe work-out op ons platform.
  • Ook nieuw op ons platform is Barbell Work-out 01. Geen Power of Pump zoals je 'm wellicht kent, maar een korte effectieve barbell training voor de fanatieke sporter.
  • We hebben extra losse cooling-downs toegevoegd aan FitSnacks.TV. Deze kan je doen na een reguliere work-out. Er was vraag naar en daar voldoen wij met alle plezier aan!
  • We plaatsen zeven nieuwe korte "snack work-outs," dagelijks één.
  • De LIVE work-outs, die we dagelijks uitzenden om 19:30 uur, worden de volgende dag herhaald.
  • Ook zullen we deze week opnieuw meerdere indoor cycling work-outs toevoegen. 
  • Er komen deze week ten minste 20 nieuwe work-outs en overige video's bij op het FitSnacks.TV platform!
 
Corona Update 6 april 2020

Nieuwsbrief FitSnacksTV week 15 voor onze leden

Wat kun je van ons verwachten deze week?

1) We plaatsen weer zeven nieuwe korte "snack work-outs", elke dag één.
2) De LIVE work-outs, die we dagelijks uitzenden om 19:30 uur, worden de volgende dag herhaald.
3) Opleidingspartner Start2Move zal fitness gerelateerde content toe gaan voegen aan het platorm.
4) Ook zullen we deze week opnieuw een zevental virtual cycling work-outs toevoegen.
5) Er zullen deze week ten minste 21 nieuwe work-outs en overige video's bijkomen op het FitSnacks.TV platorm.
6)

Ben je lid van de sportschool en wil je ook ieder moment van de dag en overal kunnen sporten, vraag dan naar de unieke code via chitagross@gmail.com en ga meteen aan de slag!

Corona Update 1 april 2020

 
Het kabinet heeft vandaag besloten dat alle coronamaatregelen in Nederland worden verlengd tot en met dinsdag 28 april.
 
Om gezond te blijven is het belangrijk om voldoende te blijven bewegen. Ook al is dat op dit moment niet fysiek mogelijk in de club, er zijn natuurlijk wel andere plezierige mogelijkheden. Als licentiehouders bij Clubjoy en Les Mills hebben we speciaal voor onze leden en ook budoleden diverse online platforms om thuis aan de slag te gaan.
 
LES MILLS ON DEMAND VOOR LEDEN
 
Hoe meld jij je hiervoor aan?
o Ga met je laptop/computer naar deze link (aanvragen via chitagross@gmail.com)
o Vul je gegevens in
o Start met jouw favoriete Les Mills workouts
o Mocht je na 60 dagen niet willen doorgaan, zorg er dan voor dat je via het platform jouw account voor het einde van de free trial period stopzet.
 
Mocht je niet willen registreren voor Les Mills On Demand, dan heb je via deze link (aanvragen via chitagross@gmail.com) toegang tot zo’n 100 gratis (korte) workouts en oefeningen om te volgen.
 
FITSNACKSTV NU OOK REGULIERE WORK-OUTS IN XPRESS-VARIANTEN
 
Maak een account aan via www.fitsnacks.tv en volg daarin het stappenplan dat je hier (link aanvragen via chitagross@gmail.com) kunt bekijken. Het is belangrijk dat je eerst een account aanmaakt via je PC of laptop en daarna pas de de app installeert op jouw tablet of smartphone. Na het activeren van de code, wordt het platform vrijgegeven.
 
Maak een account aan met je eigen e-mailadres (dit moet het e-mailadres zijn waarmee je bij ons in de club geregistreerd staat) en een zelf gekozen wachtwoord. Gebruik daarna de unieke clubcode: aanvragen via chitagross@gmail.com
 
FAMILYBUDO@HOME
 
Hier delen we met jullie budofilmpjes (aikido, ju jitsu, judo en karate) met oefeningen waarmee jullie thuis aan de slag kunnen gaan. Hou onze website www.debijlgross.nl
 en Facebook in de gaten.
 

Corona Update 31 maart 2020

FITSNACKS TV WEEK 14! LEUKE WORK-OUTS.

Elke avond (van maandag tot en met vrijdag) is er een LIVE work-out om 19:30 uur!

Nieuw op FitSnacks.TV deze week!
Hieronder tref je het programma voor deze week. Let op!
De LIVE uitzendingen worden niet herhaald dus zorg dat je erbij bent!

We plaatsen deze week weer elke dag een nieuwe korte "snack work-out".

Nieuwe trainingsthema's: Pilates & Teens Dance.
Pilates is een populaire stroming in ons land. Daarom komt er deze week ook een Pilates work-out bij.
We zien ook dat er heel wat wordt afgedanst in het land. De tieners mogen daarbij niet vergeten worden.
Teens Dance is een nieuwe work-out die op donderdag 2 april zal worden toegevoegd. Cool, dope, fancy, vet, kapot
goed zijn termen die op deze work-out van toepassing zijn!
Beide trainingen zullen vanaf nu ook regelmatig worden aangevuld met nieuwe releases.

NOG GEEN CODE ONTVANGEN?

Ben je lid van onze sportschool? Mail dan naar chitagross@gmail.com en ontvang de unieke code voor FitSnacksTV.

Corona Update 26 maart 20202

UITBREIDING REGULIERE CLUBJOY WORK-OUTS FITSNACKS.TV

CLUBJOY stelt met ingang van maandag 30 maart ook onze reguliere ClubJoy work-outs als eenvirtuele les beschikbaar binnen FitSnacks.TV. Dat doen ze in de Xpress varianten, oftewel work-outs van 30 minuten. Onze leden kunnen hun favoriete work-outs nu dus ook thuis volgen. Deze service bieden wij je tot het eind van de gedwongen sluiting door de coronamaatregelen. Daarna kunnen jullie deze lessen weer gewoon op onze sportschool volgen. Als je jezelf afvraagt waarom dit binnen FitSnacks.TV wordt aangeboden, dan is het
antwoord dat dit het enige platform is waarin alle services samen kunnen komen.

HEB JE ALS LID VAN ONZE SPORTSCHOOL NOG GEEN CODE ONTVANGEN ? Mail dan naar chitagross@gmail.com

Corona Update 24 maart 2020

WIJ LATEN JE NIET IN DE STEEK!

Om je toch ook buiten de club van dienst te kunnen zijn, starten wij met ingang van nu met FitSnacks.TV. Met deze service bieden wij jou de mogelijkheid om op elk moment van de dag, waar je ook bent, bezig te kunnen zijn met sport, gezondheid en lifestyle.

FitSnacks.TV is een online tv-zender die toegankelijk is op laptop, pc, tablet, smartphone, smart-tv en gewone tv (via Chromecast &Apple TV). Dit platform heeft een grote variatie aan korte work-outs voor iedereen. Daarnaast zijn er educatieve video’s te vinden over training & voeding. De workouts worden regelmatig aangevuld.

Op het platform zijn momenteel ruim 200 work-out opties beschikbaar, met meer dan 50 trainingsvarianten voor alle doelgroepen. Dagelijks worden er nieuwe work-outs beschikbaar gemaakt.

Wij hebben er als club voor gezorgd dat jij vanaf nu gebruik kunt maken van het platform. Maak een account aan via www.fitsnacks.tv en volg daarin het stappenplan dat je hier kunt bekijken. Het is belangrijk dat je eerst een account aanmaakt via je PC of laptop en daarna pas de FitSnacks.TV app installeert op jouw tablet of smartphone. Na het activeren van de code, wordt het platform vrijgegeven.

ONZE KLANTEN ONTVANGEN DE CODE BINNENKORT VIA EMAIL
(heb je deze op 25-03-20 nog niet ontvangen vraag 'm dan aan via chitagross@gmail.com)

Update 23 maart 2020

BINNENKORT VOOR ONZE LEDEN FITSNACK TV

Op het platform zijn momenteel ruim 200 work-out opties beschikbaar, met meer dan 50 trainingsvarianten voor alle doelgroepen. Dagelijks worden er nieuwe work-outs beschikbaar gemaakt.

Update 19 maart 2020

Geachte leden, ouders en verzorgers,

Het kan je niet ontgaan zijn; sinds 16 maart hebben wij – met pijn in ons hart – onze deuren moeten sluiten tot tenminste 6 april. Een noodzakelijke overheidsmaatregel met grote gevolgen voor ons, maar ook voor jou. Juist in een periode dat een gezonde levensstijl en weerstand essentieel is, kunnen wij je daarin niet ondersteunen. Dat spijt ons. We hopen vooral dat iedereen in beweging blijft, ook nu wij onze deuren hebben moeten sluiten.

Deze situatie zal veel vragen oproepen. Met dit bericht hopen wij de meest essentiële vragen te beantwoorden.

Heb ik recht op compensatie?
Een logische en terechte vraag in deze uitzonderlijke tijden. Uit de informatie die wij hebben ontvangen van NL Actief, de overkoepelende brancheorganisatie voor ondernemers in het sport- en bewegingsbedrijf, is het antwoord vooralsnog nee. Dit vraagt om een uitleg:
Nederland (en in het bijzonder onze branche) verkeert in een ongekend uitzonderlijke situatie. Dat wij onze diensten niet kunnen aanbieden komt door de ingrijpende overheidsmaatregel en vormt een overmachtssituatie. Daarnaast was sporten in een sportclub – gelet op de richtlijnen van het RIVM – ondertussen onmogelijk geworden.

Op grond van de wet is ontbinding van de tussen ons gesloten overeenkomst ‘gelet op de bijzondere aard van de situatie’ niet mogelijk. Ook het opschorten van je betalingsverplichting over de drie weken dat we gesloten zijn, zou desastreuze gevolgen hebben en is niet mogelijk. Op dit moment is het voor ons dan ook onmogelijk en onredelijk om je te compenseren voor de drie weken dat wij gesloten zijn.
We vragen je dan ook vriendelijk om betalingen niet te storneren, omdat dat enkel in meer en hogere kosten resulteert. Het spijt ons je niet anders te kunnen berichten.

Wat en wanneer dan wel?
Daar kunnen we momenteel nog niets zinnigs over zeggen. Door de diverse noodmaatregelen, zullen wij hopelijk ook in de kosten kunnen besparen. Wij zullen dit de komende periode inventariseren en op korte termijn bij je terugkomen met een passende oplossing, waarmee we je hopelijk tevreden kunnen stellen.
Deze uitzonderlijke situatie vraagt veel van iedereen. Wij zullen alles in het werk stellen om ervoor te zorgen dat wij binnenkort weer open kunnen en ons inzetten om de ongemakken zoveel als mogelijk te compenseren.

Jouw gezondheid en sportplezier staat bij ons altijd bovenaan. Wees dan ook voorzichtig, let goed op elkaar en help elkaar waar mogelijk.

Heb je vragen, suggesties of opmerkingen, laat het ons weten. Onze deuren zijn verplicht gesloten, maar wij staan desondanks voor je klaar.

Wij wensen u een goede gezondheid en we zien elkaar gezond en wel weer terug na bovengenoemde datum.

Met vriendelijke groeten,

Richard de Bijl & Chita Gross

TERUG